✍ به قلم پرنیا علیزاده
همه چیز از آن جا شروع شد که مدرسه ما برای افزایش سرانه مطالعه دانش آموزان دست به طراحی مسابقه ای جالب زد. بعد از اتمام مسابقه کتابخوانی، مقدر شد که به برندگان آن جایزه ای ویژه تعلق بگیرد؛ جایزه ای که هر کس از شنیدن نام آن چشمانش برق می زد: «اردوی ویژه به کتابخانه ملی»….
دست بر قضا من هم از برندگان مسابقه بودم پس می توانستم این تجربه لذت بخش را با سه نفر از دوستانم و کتابدار عزیزمان سهیم باشم.
پس از کمی قدم زدن در محوطه وسیع بیرون کتابخانه و لذت بردن از زیبایی های آن جا، خانم بسیار مهربان و خوش برخوردی به راهنمایی ما پرداختند. ایشان از ما پرسیدند که آیا ما ترجیح می دهیم از بخش کودک و نوجوان دیدن کنیم یا از بخش تخصصی، که ما بخش تخصصی را انتخاب کردیم. پس از دیدن یکی از بزرگ ترین قرآن های جهان به دیدن تالار رودکی پرداختیم که در آن جا منابع نابینایان شامل کتاب های گویا، کتاب های بریل، مجله های بریل و کتاب های لمسی بود که ایشان توضیحاتی مبنی بر شرایط استفاده از آن جا را دادند. هم چنین از موزه منابع غیر کتابی آن جا بازدید کردیم. قسمت مورد علاقه من بازدید از کتاب هایی با قدمت بالا، تزئینات و ظریف کاری هایی خیره کننده و لوازم شخصی پرفسور حسابی بود.
واقعا عالی بود…🌸
✍ به قلم پانیذ آبرون
من به کتابخوانی علاقه زیادی دارم، چون چیزهای زیادی به من یاد می دهد که در طول زندگی به من بسیار کمک می کند. از این که در مدرسه ما یک کتابخانه بزرگ است و تنوع بالایی دارد خوشحالم. سعی می کنم که بیش تر اوقات فراغت خود را با کتاب بگذرانم.
بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی به من یاد داد که کتابخوانی از فرهنگ قدیم است که از گذشته رایج بوده است. من از مسئولان مدرسه تشکر می کنم که باعث کسب این تجربه زیبا قبل از گرفتن مدرک فوق لیسانس شدند. من در این بازدید چیزهای زیبا و زیادی یاد گرفتم مثل اینه: ۱- در هنگام ورود با شرایط عضویت در کتابخانه ملی آشنا شدیم و مقررات ورود را یاد گفتیم. ۲- با تالار مخصوص نابینایان (تالار رودکی) و وسایلی که در آن تالار برای نابینایان استفاده می کنند. ۳- چگونه درخواست منابع کتاب و هم چنین چگونه رسیدن کتاب به دست درخواست کنندگان: کتاب از یک دستگاهی که در سراسر کتابخانه کشیده شده که مسیری از پایین به بالا را طی می کند. ۴- از تالارهای تخصصی که هر کس شرایط ورود به آن ها را ندارد دیدن کردیم، مقل تالار خوارزمی که از جذابیت زیبایی برخوردار بود: ۱- داشتن ۳۸۰۰۰ کتاب خطی به عربی و فارسی. ۲- داشتن بیش از ۳۵۰۰۰ جلد کتاب سنگی. ۵- ما به موزه رفتیم. در آن جا با چیزهای قدیمی آشنا شدیم، مثل ماشین تحریر. هم چنین با پدر داستان نویسی ایران، محمد علی جمال زاده آشنا شدیم.